Kinderen hebben jouw aandacht het meeste nodig op de momenten waarop ze dit het minst verdienen.
gedragsproblemen kind en jongeren hulp voor ouders en gezinnen

Gedrag (0-18)

Bijten, slaan, niet willen luisteren en doen waar ze zin in hebben. Soms kunnen we ze wel achter het behang plakken om ze daarna er weer met alle liefde achter vandaan te halen.

Opvoeden voelt soms als een uitdaging en dat is het ook. Ik wil je helpen begrijpen waar dit gedrag vandaan komt en bied praktische handvatten die je meteen kunt uitvoeren!

Hoe maak je regels duidelijker? Hoe stop je ongewenst gedrag? Wat moet je doen als je kind jouw bijt, slaat of niet luistert? En wat moet je vooral niet doen?

En laten we niet vergeten: ik vind het ook essentieel dat jij als ouder stevig blijft staan en dat jouw emoties minder hoog oplopen. Samen kijken we naar manieren om hiermee om te gaan


adhd bij kind hulp en ondersteuning snel afgeleid

ADHD (0 - 18)

Klinkt dit jou bekend?
' Zit nou eens stil' , 'wacht nou even'..
Een kind dat constant lijkt te schakelen tussen aanwezigheid, onrust, impulsiviteit en dromerigheid? Schoolgesprekken, concentratieproblemen en afleiding zijn aan de orde van de dag. Dit gedrag kan iedereen vertonen, maar als het problematisch wordt, kan het wijzen op AD(H)D. Ik noem kinderen met ADHD graag de 'Ferrari's onder de mensen'.

De exacte oorsprong van ADHD is nog niet helemaal duidelijk, maar wetenschappers weten wel dat de bedrading in de hersenen anders loopt. Ook invloeden van buitenaf spelen een rol.

Hoe kan ik helpen? Laten we samen kijken naar wat jouw kind nodig heeft. Ik help je ontdekken wat werkt, wat je beter kunt vermijden en hoe je het beste kunt ondersteunen. Ferrari's moeten immers ook leren remmen!

We kunnen samen een voorspelbare omgeving creëren, zodat jouw kind optimaal kan groeien en ontwikkelen.

Mijn ervaring om ouders en kinderen te onderwijzen over AD(H)D deel ik graag met jou!

hechtingsproblemen kind moeilijke bevalling en veel meegemaakt

Hechting

Klinkt jou dit bekend?
Een echte allemansvriend, veel contact zoeken, snel boos worden, moeilijk laten troosten, grensoverschrijdend gedrag, onzeker zijn, niet huilen of  juist overdreven waakzaam zijn.

Dingen die we allemaal wel eens hebben, maar als het een probleem begint te worden dan is het goed wanneer er verder wordt gekeken naar de hechting.

Hechting is het belangrijkste proces in de vroege kindertijd waarbij een kind een emotionele band opbouwt met zijn of haar verzorger(s). Deze band vormt de basis voor alle toekomstige relaties die het kind zal hebben en heeft invloed op zijn of haar emotionele ontwikkeling.

Waar komt het vandaan?
Soms loopt het leven anders dan verwacht door onvoorziene omstandigheden zoals een moeilijke zwangerschap of bevalling, het hebben van wisselende opvoeders, stress, verhuizing, emigratie, onrustige eerste levensjaren van jouw kind, mishandeling of scheiding/verlies. 

Hoe kan ik helpen?
Goed nieuws: Een verstoorde hechting kan áltijd hersteld worden. Hoe oud jouw kind ook is!

In mijn vorige werk heb ik mij vooral gespecialiseerd in de aanpak van een verstoorde hechting. Dit deed ik met name aan de hand van video interactie begeleiding om op deze manier de hechting duidelijk in beeld te krijgen. Mocht filmen niks voor jou zijn, dan ondersteun ik graag in gesprekken.

Onthoud dat elke situatie anders is en dat er geen one size fits all oplossing is. Ik vertel je hier graag meer over!scheiding en vechtscheiding kind en ouders

Hoogsensitief

Ken je dat gevoel?

Je hebt een kind dat alles lijkt op te pikken: kleine details, intense emoties en diep nadenken. Maar dit kan ook leiden tot overweldiging en overprikkeling. Als ouder loop je soms op eieren om te voorkomen dat ze overprikkeld raken.

Maar wat betekent hoogsensitiviteit eigenlijk? Waar komt het vandaan? En hoe kun je er het beste mee omgaan? Ik zie hoogsensitiviteit als een mooie eigenschap, geen zwakte. Soms is er gewoon wat extra uitleg en hulp nodig, en daar kom ik in beeld!

Hoogsensitiviteit kan zowel aangeboren zijn als ontstaan door ervaringen in de kindertijd. Sommige kinderen lijken ermee geboren te worden, anderen ontwikkelen het later.

Laten we samen die dagelijkse uitdagingen tackelen. Ik help met strategieën om de overprikkeling te verminderen. Maar ik kijk ook naar jou, want als ouder heb jij ook ondersteuning nodig. Dus, als je een beetje hulp en begeleiding zoekt in de hoogsensitiviteit van jouw kind, ben ik er om je te ondersteunen!

video interactie begeleiding gezinnen helpen door te filmen

Video Interactie Begeleiding (0 - 18)


Video interactie begeleiding (VIB) zet ik heel graag in. Dit vanwege het feit dat je deze hulpvorm, ongeacht de vraag die jij hebt, altijd in kunt zetten!

Dankzij de videos die jij zelf maakt van een alle daags moment of een moment waarop je graag wilt dat ik mee kijk, worden de communicatie patronen nog meer zichtbaar. Deze beelden hoeven maximaal 5 minuten te duren. 

Ik richt mij op de initiatieven die jouw kind laat zien in contact. Initiatieven die je als ouder door alle hectiek van de dag niet altijd mee krijgt. 

Aan de hand van de beelden analyseer ik de fragmenten en zorg ik ervoor dat het contact onderling verbeterd en dat het zelfvertrouwen in jouw kind en ouderschap toeneemt. Daarnaast zullen er minder conflicten zijn en leer jij de signalen herkennen om dit voor te zijn.

nederlandse expats emigratie kind problemen op school

Nederlandse Expats

Hoe kan ik je helpen?

Naast bovenstaande onderwerpen, focus ik me ook op expats.

Ik begrijp als geen ander dat het verhuizen naar een ander land een grote uitdaging kan zijn. Het kan veel stress en onzekerheid met zich meebrengen, zowel voor jou als persoon , als voor je gezin en je relatie.

Ook voor jouw kind(eren) zal dit een behoorlijke uitdaging zijn om te wennen aan de nieuwe cultuur en school.

Verandering kan moeilijk zijn, we zijn gewoonte dieren. En vooral wanneer je je veilige haven achterlaat kan dit zorgen voor dubbele gevoelens. Je moet wennen aan een nieuwe cultuur, nieuwe regels, een nieuwe taal en een heel ander systeem.

Ik sta klaar om je te ondersteunen. Samen kunnen we kijken naar manieren om jouw gevoelens van stress en onzekerheid te verminderen en jouw nieuwe rol te definiëren in deze nieuwe omgeving.

Het is belangrijk om te onthouden dat het tijd kost om te wennen. Maar met de juiste ondersteuning en positieve gedachte kan je deze uitdaging aan met elkaar en een gelukkig leven leiden in jouw nieuwe haven waarin het gewoon oke gaat!


Je mag me ook altijd mailen

Vul onderstaand formulier in en ik beantwoord jouw vragen via de mail.